Weekend van de begraafplaats: bezoek zondag 26 mei begraafplaats Boschhuizen

De drempel om zomaar een begraafplaats op te lopen is soms hoog. Toch is een wandeling over een begraafplaats zeer de moeite waard. Boschhuizen is een plek vol prachtige, verdrietige en unieke verhalen. Je leert er over de geschiedenis van Venray en omgeving, over de grafmonumenten en over de mensen die er begraven liggen.

Begraafplaats Boschhuizen
Op 26 mei opent begraafplaats Boschhuizen tussen 13.00 u en 16.00 u haar poorten. Elke steen, eenvoudig of monumentaal, oud of nieuw vertelt een stukje geschiedenis. Op zondag lopen mensen rond die deze verhalen met je delen. Ze staan stil bij de oudste graven van Venray; er wordt verteld over het Islamitische deel, waar mensen met hun gezicht richting Mekka begraven liggen en er wordt over de afscheidsmogelijkheden bij vroeggeboorte verteld.
Er is muziek, je kunt een open graf bekijken en voor de kinderen wordt er voorgelezen. Onder het genot van een kopje koffie is er gelegenheid om vragen te stellen aan uitvaartorganisatie Briensveld.

Begraven
Elk afscheid is uniek en bij een uitvaart is veel mogelijk. Een individuele invulling van het afscheid past net zo goed bij een begrafenis als bij een crematie. Zo kun je je eigen plaats op de begraafplaats kiezen, ter plaatse muziek maken of de kist met je dierbare zelf naar de plaats van bestemming brengen. Op de begraafplaats Boschhuizen zijn alle geloofsovertuigingen welkom; de keuze voor begraven staat los van de kerk. De symboliek bij begraven is mooi: via touwen daalt de kist in het graf, zo symboliseer je het loslaten van de overledene.
Kortom, kom zondag 26 mei naar begraafplaats Boschhuizen voor een wandeling vol verhalen door prachtige natuur, ook rolstoeltoegankelijk.

Bezoeken: 34

Comments are closed.