Reversed bucketlist

Op 13 september staat in de agenda van leden van Business Vision Venray een busreis gepland. Helemaal naar Venlo. Bewezen is dat je niet lang hoeft te rijden voor een interessant en afwisselend programma.

Go and Win
We beginnen de middag bij ‘Océ, a canon company’; de komende jaren ligt hier de focus op vier verschillende marktsegmenten: healthcare, industriële systemen, network visual solutions en commercial printing. Een boeiend filmpje toont ons hoe voorbijgangers overal op straat herkend worden door geavanceerde camera’s. Na deze introductie gaan we de TDS sales arena in waar enthousiaste mensen ons de slimmigheden van de kopieerapparaten verklappen. Deze alleskunners zijn steeds sneller, scherper en schoner. Zelfs het levensecht printen van kunst met verfreliëf ligt binnen handbereik.

Na de rondleiding gaan we ‘bakken met data’; Harrie Keusters, voor de laatste keer vandaag Innovatiemanager bij Canon;  houdt zich bezig met digitale transformatie.  Op humoristische wijze legt Harrie Keusters verbanden tussen de data die zijn vader als bakker verzamelde en de gevolgen van bitcoin en blockchain op ons leven. 

Reversed bucketlist
Na een aangeklede borrel stappen we de bus in voor een bezoek aan het Scelta Institute. Daar worden we ontvangen door Jan Klerkern, de oprichter van het Scelta instituut. Van hem horen we dat ondernemen met vallen en opstaan gaat. Inspirerend is zijn blijvend enthousiasme en wil om door te gaan. Na zijn tweede faillissement begint hij opnieuw met een ‘reversed bucketlist’: “wat wil ik beslist niet meer doen!” Een originele invalshoek die Jan Klerkern geenszins lijkt te beperken, hij heeft minstens vier nieuwe bedrijfsideeën per dag; waarvan er een aantal zeker uit ergernis ontstaan. De dag sluiten we af met een heerlijk diner in de sfeervolle Scelta Kitchen.

 

Bezoeken: 466

Comments are closed.