Op de vrouw af: Henriette Vievermans

Henriette Vievermans: de vrijheid hebben te zeggen “dat doe ik niet”!

Functie
Huidtherapeut en ondernemer.

Bedrijf
Vievermans Huidkliniek. We hebben drie aandachtsgebieden: De eerste is de medische tak, een arts voert ooglidcorrecties uit en doet botox behandelingen. In onze para medische tak, behandelen de huidtherapeuten de zieke en aangedane huid en tenslotte kun je bij de cosmetische tak terecht voor schoonheidsbehandelingen.

Waar en wanneer zag je het levenslicht?
In Venray, op de Langstraat om precies te zijn. Dat was op 19 januari 1965.

Met wie deel je de voordeur?
Met mijn man Wim en onze kinderen Lynn, Stan, Maud en Suus.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?
Lezen doe ik vooral in de vakantie, dan lees ik thrillers of spionageromans. Door het jaar heen lees ik tijdschriften. De Elsevier spit ik elke week door. Verder lees ik Linda, een blad dat voorop loopt, dit blad lees ik ook voor mijn werk. Het tijdschrift Stijlvol Wonen inspireert me, ik vind het heerlijk om met het inrichten van woningen bezig te zijn.

Door wie heb je je laten inspireren?
Verhalen van zakenvrouwen boeien me. Bijvoorbeeld hoe ze de balans tussen werk en privé bewaken. Laatst las ik over Herna Verhagen, de CEO van Post NL. Zij zit niet te pronken met wat ze allemaal bereikt heeft maar ze presteert wel veel. Ook vind ik het het leuk dat ze een vrouwelijke vrouw is en dat ze politieke ambities heeft.
Dichter bij huis word ik geïnspireerd door vriendinnen. Met hen kan ik sparren over verschillende onderwerpen. Veel vrouwen vinden dat ze een keuze moeten uitleggen of geven een reden waarom ze bepaalde dingen doen. Van hen heb ik geleerd dat je dat allemaal niet hoeft uit te leggen, doe het maar gewoon.

Welke muziek luister je momenteel?
Qua stijl houd ik wel van RnB. Ik luister graag naar ballads, eigenlijk het easy listening. Een sterke stem ondersteund door een heel orkest, daar kan ik van genieten. Zeg maar de “lazy Sunday afternoon” muziek.

Hoe en waar breng je je vakantie door?
Ik houd van reizende vakanties. Ik wil nooit ergens terug naar toe. Ik reis graag op wielen en dan liefst een combinatie van cultuur en natuur.

Je grootste hobby?
Uit eten. En wat ik al eerder zei, interieurs inrichten. Ik heb me een aantal jaren geleden kunnen uitleven in ons eigen huis. Dat heb ik zelf mee ontworpen en ingericht.

Wat is je favoriete sport?
Op dit moment is dat hardlopen. Twee keer in de week loop ik 8 à 10 kilometer. Dat doe ik met Run4Health. Het leuke is dat we steeds ergens anders rennen.

Levensmotto?
Blieve lope… wat ik hiermee bedoel is dat ik graag actief blijf, nooit stop met dromen waarmaken en als er iets niet lukt, probeer dan iets anders. Kortom maak iets moois van je leven.

In welke auto rijd je?
Een Renault Capture, in mijn favoriete kleur taupe.

Met wie zou je graag een avondje stappen?
Met Marco Borsato, hij lijkt me een leuke man. Ondanks al zijn succes blijft hij geïnteresseerd in de mensen om hem heen. Wist je dat hij al 25 jaar met dezelfde mensen samenwerkt? Verder vind ik hem krachtig en positief overkomen.

Wat zijn voor jou de geneugten van het leven?
Uit eten. Een lekker glaasje wijn. Steden bezoeken. Beurzen bezoeken. En boven alles de vrijheid hebben om te zeggen “dat doe ik niet”.

Eet het liefst:
Zalmcocktail! Ik zie je lachen, maar een feest is geen feest zonder zalmcocktail. Rode zalm met fruitcocktail. Dit voorgerecht aten we thuis bij speciale gelegenheden.

Zou graag een dag willen ruilen met:
Met Mark Rutte, ik ben politiek geïnteresseerd en een dag de baas van het land zijn trekt me wel.

Wat is er leuk aan je werk?
Oppervlakkig gezien zou je denken dat we puur met het uiterlijk van mensen bezig zijn, deels is dat zo, maar het gaat veel verder dan alleen mooier maken. Wij nemen onzekerheden weg; ik zie het zelfvertrouwen van mensen toenemen als de huidziekte behandeld is. Daarbij is het zo dat we een grote range aan behandelmethoden hebben, we kunnen echt de beste behandeling voor elke specifieke cliënt bieden.

Wie is je ideale klant?
Iemand met een ernstige aandoening met een grote impact op zijn of haar leven. Het geeft veel voldoening als die persoon na een tijd weer onder de mensen durft te komen.

Bezoeken: 102

Geef een reactie

U moet aangemeld zijn om een ​​reactie te plaatsen.