Op de vrouw af: Teuntje Smits

“Corona heeft me uitgedaagd anders te ondernemen”.

Naam
Teuntje Smits

Functie
Ik heb het cateringbedrijf Quiche of Cake.

Bedrijf
Quiche of Cake

Ik bied catering aan in de breedste zin van het woord, waarbij alles wat ik maak lekker en uniek moet zijn, maar ook toegankelijk. Het moet er mooi, leuk en aantrekkelijk uitzien, dus niet de standaard catering met warm vlees en rijst. Mensen moeten denken: Wauw!

Op dit moment gaat het heel anders. Catering is nul, alle opdrachten zijn geannuleerd.

Meteen toen ik over corona hoorde dacht ik ‘wat ga ik doen’?!…. Ik wist dit gaat me sowieso keihard treffen.

Ik zat in de auto op de terugweg van vrienden en had sowieso al bedacht afhaalmaaltijden te gaan maken want dit heb ik wel eens vaker gedaan. Op mijn telefoon heb ik toen wat reclamemateriaal gemaakt en dit online gegooid. Maar ik wist ook dat ik meer moest gaan doen dan alleen de maaltijden. Kort daarna dacht ik ‘wacht eens even, de post gaat nog wel door en zo is het ook heel leuk om mensen te verrassen’. Toen ben ik met zoete post begonnen. In een dag heb ik het idee uitgewerkt en een soort webwinkel opgezet, heel provisorisch eigenlijk want ik had niet verwacht dat het meteen storm ging lopen. De zoete post wordt door heel Nederland verstuurd met de post en past door de brievenbus.

Ik had een berichtje op Instagram en Facebook geplaatst en toen ging het meteen los… van te voren had ik over adverteren nagedacht, maar dat hoefde helemaal niet. Het ging vanzelf. Ik had al wel veel volgers op Instagram, dat hielp zeker!

Toen Zoete post 5 minuten online stond kwamen de eerste bestellingen al binnen.

Op de eerste dag ontving ik meteen 90 bestellingen, ik had de spullen nog niet eens ingekocht! Het verspreidt zich nu vanzelf. Mensen zijn zo blij met de pakketjes dat ze het zelf ook leuk vinden om dit aan anderen te sturen. Het is ook super fijn om een steentje bij te kunnen dragen om de eenzaamheid een beetje te verminderen.

 

Wij van Business Vision Venray kregen ook een heerlijke attentie, daar zie ik hele leuke reacties op.
Ja de reacties van de ontvangers zijn het allerleukste aan de zoete post!

De uitdaging is nu om het voor mekaar te krijgen om alle bestellingen te verwerken. De grootste bestelling tot nu toe was voor een bedrijf met 380 medewerkers. Op dit moment heb ik één persoon die me regelmatig helpt, maar het liefst zou ik meer mensen in de keuken staan. Maar dat is in deze tijd lastig in verband met corona en de bijbehorende risico’s. Het is zo druk dat ik al 4 weken lang minstens 12 uur per dag aan het werk ben en als ik op zondag 7 uurtjes werk ben ik blij met de rustige dag ten opzichte van de rest. Maar mij hoor je niet klagen, ik ben er heel blij mee en vind het heerlijk om te doen!

Waar en wanneer zag je het levenslicht?
Op 29 oktober 1990 in het ziekenhuis in Oss. Tot mijn vierde heb ik in Schaijk gewoond.

Met wie deel je de voordeur?
Met m’n vriend Freek.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?
Ben er een aan het lezen, maar weet niet precies hoe het heet, een literaire triller in ieder geval. Hiervoor heb ik het verhaal van Heineken en het verhaal ‘Shoe Dog’ van de Nike oprichter gelezen. Ik lees en blader heel vaak door kookboeken, maak nooit het recept letterlijk na…maar ze inspireren me wel.

Welke muziek luister je momenteel?
Verschillende soorten muziek, zolang het maar geen rockmuziek is, maar van alles en nog wat. Ik zet ‘m lekker hard als ik aan het werk ben.

Hoe en waar breng je je vakanties door?
Ik houd van afwisseling. Niet alleen maar zon, zee, strand. Maar ook dingen ondernemen. In oktober was ik in Thailand. Daar hebben we een tweedaagse jungle trekking gedaan, maar we hebben ook een week in een huis van familie gezeten. Dan zit ik graag met een boek en biertje in de jacuzzi. Ook heb ik 2 kookworkshops gevolgd in Thailand. Ook tijdens zo’n vakantie ben ik met werk bezig maar wel op een leuke manier. Ik gebruik hiervoor heel veel mijn insta stories. Via Instagram geef ik een kijkje achter de schermen. Ik laat ook mijn onzekerheid en uitstapjes zien… zo komen mijn klanten dichter bij me te staan. Ik neem ze mee in mijn onderneming. De mooie plaatjes zet ik op mijn tijdlijn neer, maar in stories deel ik alles… dat geeft een eerlijker beeld.

Wat is je grootste hobby?
Sporten! Volleybal, fitnessen, squashen, boksen… eerst sportte ik 6 keer per week, de afgelopen 4 weken heb ik 1 keer gewandeld.. Ik ben nu eigenlijk alleen maar aan het werken. Maar ach, roeren in een kom met 10 kilo beslag is ook sport toch?!

Levensmotto?
Heb ik eigenlijk niet… maar ik merk wel dat ik positief ben ingesteld. Het is niet altijd dat ik alles rooskeurig in zie maar ook uit de slechtste situaties kan ik iets positiefs halen. Mensen die in het negatieve blijven hangen… daar kan ik niet zo goed tegen. Hoe rot de situatie ook is, overal kan je wel iets van maken of uithalen. Al kan ik ook prima ergens flink van balen maar ik pak snel de draad weer op en dan gaan we verder!

In welke auto rijd je?
In een knalgroene Renault trafic, ook wel de kiwi genoemd. Met mijn eigen hoofd er heel groot op. Mensen zwaaien al voordat ze zien dat ik erin zit…

Met wie zou je een avondje willen stappen?
Stappen met iemand omdat ik het interessant vind om te weten hoe iemand is… Ik zou wel eens met Maxima of met een van die meiden op stap willen.

Wat zijn de geneugten van het leven?
Ik vind het fijn om met vrienden of familie samen te zijn, lekker eten en drinken en om dingen te organiseren & regelen. Ik heb altijd veel vrijwilligerswerk gedaan en dat doe ik nu nog steeds bij de volleybalclub en bij KienderMök bij de Piëlhaas. Dat afgewisseld met een avond bankhangen of een hele dag Netflix kijken. Ik geniet van heel veel doen maar ook van helemaal niets doen. Ik kan beslist genieten van lui-zijn.

Wat eet je het liefst?
Kaas… ik hou echt heel erg van kaasplankjes met allerlei soorten kaas.  

Grappig… kaas wordt door iemand anders gemaakt?
Ja maar ik ben mijn eigen eten op een gegeven moment wel beu. Ik heb zelfs wel eens de frietpan thuis aangezet… ook al had ik nog restjes over van een overheerlijke curry die ik voor andere mensen gemaakt had. Daar ben ik dan zo veel mee bezig geweest dat ik er zelf helemaal geen zin meer in heb. Terwijl ik het eigenlijk heel erg lekker vind.

Wat is er leuk aan je werk?
Ik vind het heerlijk dat ik mijn creativiteit erin kwijt kan.  En vrijheid, natuurlijk zit ik wel aan klantafspraken vast en wanneer zij feesten/vergaderingen hebben. Maar toch is er geen baas die zegt wat je moet doen en hoe laat je op het werk moet zijn. Ook de vrijheid om het roer om te gooien… Hoewel ik wel de druk voel om geld te verdienen. Dat voelt soms minder vrij.

Wie is je ideale klant?
Fijn als mensen mij laten meedenken, soms hebben mensen een traditioneel idee van catering en dan is het leuk als ze weten wie ik ben en mij vertrouwen zodat ik iets bijzonders mag leveren.|Bij Zoete post, zijn grote zakelijke opdrachten fijn, maar iemand die naar oma die helemaal alleen zit door de crisis een zoete post stuurt geeft mij ook heel veel voldoening.Door zoete post ziet mijn bedrijf er plots anders uit en wat de toekomst brengt zie ik wel. Straks komt er zelfs een fotograaf van de Telegraaf voor een artikel over de zoete post…

Wat doe je na corona nu je dit weet?
Weet ik nog niet precies… weet dat ik dit heel leuk vind, maar dat was ook met catering. Er gaan zeker dingen veranderen. Catering liep prima… maar het was heel arbeidsintensief. Ik wist dat ik iets moest veranderen… maar de huur moest ook betaald worden. Corona heeft me uitgedaagd anders te ondernemen. Maar wat ik precies ga doen dat weet ik nog niet, daar ga ik de komende tijd maar eens goed over nadenken!

 

Bezoeken: 85

Comments are closed.