Op de vrouw af: Ester Thiesen

‘Leef heel bewust in het nu!’

Naam
Ester Thiesen

Functie
Eigenaar van Ester Thiesen ICT strategie

Bedrijf
Ester Thiesen ICT strategie

Alles draait om ICT en software, ik heb twee verschillende doelgroepen waaraan ik een specifieke dienst verleen. De eerste groep zijn MKB-bedrijven die ik ondersteun met advies op ICT gebied. Zij hebben bijvoorbeeld alles geautomatiseerd maar zetten deze automatisering nog niet optimaal in; ik leer hen hoe ze dat wel kunnen doen. Het kan ook zo zijn dat een bedrijf een automatiseringsbehoefte heeft, maar nog niet precies weet wat nodig is of wat er op de markt is. Als onafhankelijk adviseur inventariseer ik de behoeftes door me in het bedrijf te verdiepen en in de bedrijfsprocessen te duiken. Zo weet ik wat bij hen past en kan ik een geschikte oplossing bieden.

De tweede doelgroep zijn technische softwarebedrijven die hun producten willen laten testen op gebruikersvriendelijkheid. Tijdens dit onderzoek ga ik letterlijk naast de (toekomstige) gebruiker zitten en observeer wat er gebeurt. Daarnaast doorgrond ik zelf ook het pakket.

Waar en wanneer zag je het levenslicht?
Op 29 mei 1973 in het ziekenhuis in Venray. Ik ben in Meerlo opgegroeid.

Met wie deel je de voordeur?
Met mijn twee zonen Ties en Rens.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?
Dat is “Hoe Google werkt”. De filosofie spreekt me aan. Het gaat erom dat je moet uitgaan van de kwaliteiten van je mensen en je ze de ruimte moet geven om te groeien, pas dan kom je als bedrijf echt vooruit en ben je in staat te innoveren.

Welke muziek luister je momenteel?
Mijn favorieten lijst op Spotify groeit nog steeds: zodra ik een mooi nummer hoor zet ik het in de lijst. Mijn gemoedstoestand bepaalt de muziek, maar als ik dan toch een favoriet moet noemen zeg ik Muse.

Hoe en waar breng je je vakantie graag door?
In de bergen met zon. Er is in mijn ogen niets fijners dan zelf een berg op te lopen en dan moe en voldaan op de top te staan en niets te horen… en dan dat uitzicht! Geweldig!
Een vakantie is voor mij óók actief, ik neem altijd mijn renkleren mee. Als ik eenmaal gerend heb kan ik ook wel een uurtje stilzitten.

Je grootste hobby?
Hardlopen. Dat doe ik al 9 jaar, heel consequent een paar keer per week. Sinds dik 2 jaar ben ik lid van het clubje 2run4business; de training richt zich specifiek op ondernemers; we trainen van 7.00 u tot 8.00 u en daarna ontbijt. Het is gezond en leuk, een plek waar je in vertrouwen je verhaal kunt delen. Afgelopen maart heb ik de halve marathon bij de Venloop gelopen, mijn doel was om deze uit te lopen, snelheid vind ik niet zo belangrijk.
Momenteel ben ik traillopen aan het uitproberen, dat is echt weer heel anders lopen: in een extra mooie omgeving.

Wat is je favoriete sport?
Wat denk je?

Levensmotto?
Leef heel bewust in het nu. Ik kijk niet te ver vooruit en maar heel af en toe achteruit. Verder houd ik van eenvoud, maak het niet te moeilijk, het kan allemaal vrij eenvoudig. Hiermee wil ik niet zeggen dat ik niet af en toe kan genieten van een heerlijk diner in een lekker restaurant of mezelf mooie dingen cadeau kan doen, maar het hoeft niet om een bepaalde status te onderstrepen. Ik kan enorm genieten van mooie dingen, maar hoef het niet allemaal te hebben.

In welke auto rijd je?
In een BMW1; ik vind auto’s leuk. Deze heb ik bewust gekozen, het was ook de eerste auto die ik alleen kocht. En dat was echt kicken! Erg moeten lachen om de verraste reacties en gezichten, als blijkt dat ze alleen met een vrouw van doen hebben.

Wat zijn voor jou de geneugten van het leven?
De kleine dingen, bijvoorbeeld als ik met restjes uit de koelkast een heerlijke salade in elkaar knutsel. Ongerepte natuur tijdens het hardlopen. Een spelletje Jenga met de kids.
Om het toch even in balans te brengen… ik kan ook intens genieten van een buitensporig luxe maaltijd met verschillende gangen. Of een dagje uitbundig shoppen.

Eet het liefst:
Mij maak je blij met een avondje tapas in de juiste setting.

Zou graag een dag willen ruilen met:
Deze vraag raakt me… ik zou graag een dag met mijn vader willen ruilen. Hij is sinds januari weduwnaar en lijdt aan Alzheimer. Ik ben de enige die in de buurt woont, dus heel veel van de zorg voor hem komt op mij neer. Dat doe ik graag, maar soms is het slopend. Het zou geweldig zijn als ik een dag de wereld vanuit zijn perspectief zou mogen zien, dat zou me zoveel inzicht geven. Op dit moment reist hij door China, de voorbereidingen waren intensief; hij heeft bijvoorbeeld geen idee hoe lang de reis duurt, met verschillende hulpmiddelen houden we hem zoveel mogelijk in het heden. Straks weet hij hier waarschijnlijk niets meer vanaf. Als ik een dag met hem zou mogen ruilen dan weet ik misschien dat hij wel heel erg in het moment geniet, het zou me deugd doen om dat zeker te weten.

Wat is er leuk aan je werk?
De afwisseling. Het ene moment duik ik diep in software het andere moment ben ik van alles aan het regelen om een project goed te laten lopen. Nu ik zelf ondernemer ben en met ondernemers omga merk ik hoe fijn het is om met deze mensen samen te werken: ze willen echt ergens een succes van maken, ze geven me heel veel energie. Dit kende ik niet gedurende mijn baan in dienstverband.
Ik ben nog maar 2,5 jaar ondernemer en ik vind het een boeiende weg, ik ontdek wat ik wil, hoe ik het wil en met wie ik wil samenwerken. Naast hard werken is het ook een prachtig proces van zelfontwikkeling.

Wie is je ideale klant? Hoe ziet die eruit?
Die realiseert zich dat ICT geen kostenpost is maar een middel om het bedrijfsproces nog beter te sturen. Hij ziet dit als een investering en is bereid die te doen.

Bezoeken: 52

Comments are closed.