‘Je mag zijn wie je bent.’

Naam
Anke Hurkmans

Functie
Initiatiefnemer

Bedrijf
Mijn bedrijf heet Wauw speciaal voor jou. We zetten ons in voor kinderen en jongvolwassenen met een bijzondere hulpvraag. Dat kan gaan om mensen met ADHD, autisme tot een verstandelijke beperking in de breedste zin van het woord. We hebben verschillende groepen in leeftijd en niveau onder onze hoede. Het gaat bij ons om zorg op maat; we kijken steeds naar de kwaliteiten en de voorkeur van de mensen. Als je doet wat je leuk vindt, ga je met plezier naar je werk. Ons ziekteverzuim is nihil. Wauw speciaal voor jou is laagdrempelig, het is hier iedere dag anders, niet in structuur natuurlijk, maar in activiteiten; kinderen kunnen iedere maand uit een ander programma kiezen. We staan met onze organisatie midden in de maatschappij, we werken samen met bedrijven en overheidsorganisaties. Dit past ook mooi bij deze locatie, Schuttersveld, de huurders op de tweede en derde verdieping staan open voor onze mensen. Bovendien kunnen kinderen hier elk weekend logeren; leuk voor deze kinderen en soms broodnodig voor het gezin waar ze toebehoren. Tijdens een logeerpartij kunnen de andere kinderen thuis wat extra aandacht krijgen. 

Waar en wanneer zag je het levenslicht?
Venray, 7 oktober 1975

Met wie deel je de voordeur?
Met m’n 3 kinderen: Marijn, Robin en Jasper.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?
Geen, ik houd niet van lezen.

Welke muziek luister je momenteel?
Ik luister naar muziek die op dit moment in de top 40 staat. Ik heb geen specifieke voorkeur.

Hoe en waar breng je je vakantie graag door?
In ons huisje in Bulgarije, daar komen we helemaal tot rust. We genieten van de tuin, gaan zwemmen. Tussendoor klus ik aan het huis. De kinderen vinden het geweldig. Overigens verhuur ik deze Villa wauw ook aan gezinnen. In totaal zijn er 24 slaapplaatsen, verdeeld over het huis en de appartementen.  Ik ben nog op zoek naar ‘gastouders’ die er een aantal maanden willen doorbrengen, mensen ontvangen, de bedden opmaken en de tuin netjes houden. Zin in? Neem dan even contact met me op. 

Je grootste hobby?
Dat is Wauw. Natuurlijk vind ik het ook heerlijk om tijd met mijn kinderen door te brengen.

Wat is je favoriete sport?
Ik beoefen geen sport; ik beweeg genoeg tijdens mijn werk.

Levensmotto?
Je mag zijn wie je bent. Ik kijk liever naar mogelijkheden van mensen dan naar hun beperkingen.

In welke auto rijd je?
In een paarse cactus. Paars is mijn lievelingskleur, ook mijn huisstijl is paars.

Met wie zou je graag een avondje stappen?
Met leuke vriendinnen; lekker borrelen of naar een festival.

Wat zijn voor jou de geneugten van het leven?
Ik voel me gelukkig als ik mensen zie stralen met niets. We leven in zo’n gejaagde maatschappij, alles moet zo groots en prestatiegericht. Terwijl het geluk in kleine dingen schuilt. Laatst deden we mee met de avondvierdaagse. Al maanden voor het evenement zijn de kinderen hiermee bezig, ze zingen de liedjes en tellen de dagen af. Geweldig om te zien hoe blij ze zijn tijdens de wandelingen.

Eet het liefst:
Heerlijke broodjes met zoetigheid of kaasjes.

Zou graag een dag willen ruilen met:
Met Koningin Maxima. Ik ben erg koningsgezind, heb The Crown helemaal gezien. Ik houd van de protocollen. 

Wat is er leuk aan je werk?
Dat ik binnen de zorg ook persoonlijk ben gegroeid. Ik heb de afgelopen jaren heel veel geleerd. Ik ben op een andere manier met zorg bezig dan toen ik in het vak rolde; praat nu met overheden, met andere ondernemers en weet mensen te verbinden. Ik ben een gevoelsmens, ik doe heel veel op intuïtie. 

Wie is je ideale klant, hoe ziet die eruit?
Ik word blij van de mensen die vanaf de straat huppelend het pad oplopen omdat ze hier heel graag komen werken. Ik heb met iedereen een goede vertrouwensband. Voor ouders is het soms moeilijk om hun kind hier achter te laten, als ze zien dat er een klik is, voelt het goed.

Comments are closed.