Op de man af: Ruud Craenmehr

‘Ik geniet van wat ik heb.’

Naam
Ruud Craenmehr

Functie
Algemeen directeur.
Ik zet het beleid uit, doe aan acquisitie en ik stuur ons team van vijftig medewerkers aan.

Bedrijf
Raedts Bouwbedrijf. Wij zijn sterk in grote (ver)bouwprojecten en renovatieprojecten én in onderhoud en storingsonderhoud. We maken deel uit van ASVB (Aan de Stegge Verenigde Bedrijven), waartoe ook Bouwmij Janssen behoort. Onze omzet in 2018 bedroeg 15 miljoen euro. Om onze groei te faciliteren, gaan we dit voorjaar verhuizen naar Keizersveld 77. We hebben dus veel vertrouwen in onze toekomst.

Waar en wanneer zag je het levenslicht?
12 juni 1978 in Horst. Sinds mijn derde woon ik in Meterik.

Met wie deel je de voordeur?
Met Christa en onze drie kinderen Rik (8), Isa (6) en Puk (2).

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?
‘Judas’ van Astrid Holleeder, de zus van Willem. Het boek van Peter R. de Vries over de ontvoering van Heineken – waarvoor Holleeder verantwoordelijk was – las ik als puber. Kun je nagaan hoe lang die Holleeder al in het nieuws is! En nog steeds is de onderste steen niet boven wat betreft zijn misdaden. Die keur ik ten zeerste af, maar het is fascinerend dat hij een deel van onze rechterlijke macht nog steeds aan het werk houdt.

Welke muziek luister je momenteel?
Ik ben al mijn hele leven fan van Queen, hun muziek klinkt nog steeds fris. Die jongens schreven alles zelf, ze maakten zelfs ruzie over wie er als eerste werd genoemd in de credits. Hun muziek komt echt recht uit hun hart, en het gitaar- en drumspel is prachtig. In de recente film ‘Bohemian Rhapsody’ zie je hoe Freddie Mercury leefde en dat raakte me.

Hoe en waar breng je je vakantie graag door?
We gaan bijna altijd naar Frankrijk of Spanje, maar dit jaar willen de kinderen naar Legoland in Zuid-Duitsland. Dus blijven we daar drie dagen en daarna rijden we door naar het Italiaanse Gardameer. We kiezen voor ‘glamping’: fijn als er een ingerichte stacaravan op ons wacht. Mijn vakanties zijn ontspannen, ik lees boeken, speel met mijn kinderen en we maken uitstapjes. Ik wil ook niet langer dan twee weken weg van huis.

Je grootste hobby?
Ik ben heel graag thuis, in de tuin. Ik plant en verplant bloemen en struiken en ik bouw en verbouw. Heel ontspannend! In onze kelder ben ik nu bezig met fijn timmer- en schilderwerk; er komt een bar en speelruimte voor de jeugd.

Wat is je favoriete sport?
Totdat ik in Den Bosch ging studeren, was ik een actieve voetballer. Nu ben ik leider bij de ploeg van mijn zoon Rik, ook weer bij RKSV Meterik.

Levensmotto?
‘Geniet van wat je hebt!’ Blijf niet hangen in dingen die geweest zijn, geniet van de mensen en dingen die er op dat moment zijn. Sinds een jaar weet ik dat gezondheid niet vanzelfsprekend is. Ik kampte met gezondheidsproblemen, kon veel minder doen dan ik gewend was. Ik moest mijn energie doseren. Ik ben gelukkig weer aan het werk. Ik geniet nu van wat ik heb. En mijn vrouw vindt me een leukere man, want ik ben rustiger en meer aanwezig in het gezin.

In welke auto rijd je?
In een BMW X3. Ik ben niet gebonden aan één merk, maar vind dit een mooie sportieve auto. 

Met wie zou je graag een avondje stappen?
Met mijn eigen vrienden, want dat doen we te weinig. Ik zou best nog eens een avondje, net als vroeger, willen gaan stappen. Lekker ongecompliceerd biertjes drinken, net als toen we 18 waren.

Wat zijn voor jou de geneugten van het leven?
Samen met mijn gezin zijn. Voorlezen vind ik fijn. Elke zaterdagavond plonsen we met de oudsten in de jacuzzi. Dat is heel waardevol voor mij, de kinderen kijken ernaar uit en ze komen echt met andere verhalen als we zo samen zitten.

Eet het liefst:
Op zondagavond ploffen we met z’n allen op de bank en eten een frietje. Het frietmomentje noemen we dat. Dat is altijd een fijn moment.

Zou graag een dag willen ruilen met:
Een vlieg. Dan zoem ik overal tussendoor en hang ik aan het plafond in de klas van mijn kinderen. Het geeft een ander perspectief, net als een drone of varen in een bootje op de Maas.

Wat is er leuk aan je werk?
De afwisseling, het werken voor grote opdrachtgevers, iets voor hen kunnen betekenen. Wij zijn vooruitstrevend en dat spreekt deze toonaangevende bedrijven aan. Daarnaast hebben we een hechte groep medewerkers. Van origine is dit een familiebedrijf en die sfeer hangt er nog steeds. Verbeteren van mens en proces, dat is altijd het doel. De principes van ‘lean’ moet ik noemen, want dat herkennen mensen van mij.

Wie is je ideale klant? Hoe ziet die eruit?
Dat is een klant die ons waardeert omdat wij zorgen dat hij zijn core business kan blijven doen én omdat wij kennis toevoegen en inlevingsvermogen. Een voorbeeld hiervan is als wij bij een zorgorganisatie gaan verbouwen, dan zijn onze stofschotten transparant, want mensen met dementie reageren minder gevoelig op geluid als de bron zichtbaar is.

Bezoeken: 382

Comments are closed.