Op de man af: Arthur Legel

 ‘Achter elke schuld, schuilt een verhaal.’

Naam
Arthur Legel

Functie
Gerechtsdeurwaarder en kantoordirecteur van Flanderijn in Venray. Flanderijn incasso en gerechtsdeurwaarders heeft twaalf vestigingen in Nederland en één in België.

Bedrijf
Flanderijn incasso en gerechtsdeurwaarders helpt met het incasseren van vorderingen. We beseffen dat achter elke schuld een verhaal schuilt en waarbij we serieus kijken naar de oorzaak van de problematiek. Onze aanpak kenmerkt zich door een oplossingsgerichte methode in het minnelijke traject. Daarmee voorkomen we het ontstaan van grotere schulden en onnodige kosten. Als deze weg uiteindelijk niet tot het gewenste resultaat leidt, gaan we met de inzet van één van onze gerechtsdeurwaarders over tot gerechtelijke incasso.

Waar en wanneer zag je het levenslicht?
In Tiel op 21 augustus 1960 aan de Grotebrugse Grindweg. Hier heb ik zes jaar gewoond, daarna ben ik in Nijmegen opgegroeid.

Met wie deel je de voordeur?
Met mijn vrouw Gerian. Onze kinderen zijn de deur uit. We hebben beiden eerder een partner gehad, zo hebben we elk twee kinderen in ons nieuwe gezin “ingebracht”. Ik ben er heel trots op dat we samen een mooi gezin zijn geworden. Blij dat we harmonie mogen ervaren en waarin ieder zijn inbreng heeft. Mijn kinderen hebben me achteraf ook wel een spiegel voorgehouden, lieten me zien dat de scheiding hen toch ook pijn had gedaan. Dankzij hen heb ik ook de andere invalshoek gezien, ben ik misschien wat behoedzamer geworden.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?
Elk weekend lees ik het Financiële Dagblad. In de zomer heb ik het boek Illusies van Ingeborg Bosch gelezen. Ik vind het belangrijk om op mijn manier bij te dragen aan een tevreden gevoel van de mensen in mijn omgeving. Het boek gaat over overweldigende, vaak onbegrepen gevoelens en gedachtes die ons leven beheersen en waarvan we vaak niet weten waar ze vandaan komen. Ingeborg Bosch geeft ons een sleutel om dichterbij emotionele harmonie te komen. Het boek Geometrie van de Schepping van Drunvalo Melchizedek, een natuur- en kunstwetenschapper, is van een andere orde. Drunvalo vertelt op een adembenemende manier over de zoektocht naar de ontwikkeling van de mens. Hij leidt je door oude beschavingen naar het heden en geeft inzicht in ons huidige bewustzijnsniveau.

Welke muziek luister je momenteel?
Ik houd van veel verschillende stijlen. Ik ben opgegroeid met klassieke muziek, mijn vader speelde piano en ook ik heb dat geleerd. Klassieke muziek kan voor mij de goddelijke verbinding evenaren, kan me diep beroeren en aanraken. Luister maar eens naar het Requiem van Gabriël Fauré opus 48 Pie Jesu: barmhartige Jezus; ook in ons werk komt dit terug: ontferm je over een ander. Een fundamentele gedachte bij Flanderijn en daarom ben ik trots dat ik me voor deze mooie organisatie inzet.

Hoe en waar breng je je vakantie graag door?
Italië vind ik een prachtig land, de mensen zijn er vriendelijk en open. Ik houd van de cultuur, de kunst, de gebouwen en musea. En natuurlijk het eten. Ik ben een enthousiaste hobbykok en kan de pure eerlijkheid van de Italiaanse keuken zeer waarderen.

Je grootste hobby?
Koken dus! Met alles wat daarbij hoort. Van in de keuken staan voor de voorbereidingen tot het heerlijk samen eten met fijne mensen, een goed glas wijn en een inhoudelijk gesprek. Ik ben graag in de keuken, heb een tijd geleden de keuken van de Vlaamse Pascale Naessens leren kennen. Ongelofelijk hoe zij met eenvoud heel lekkere, pure gerechten presenteert.

Wat is je favoriete sport?
Wielrennen, dat doe ik al van jongsafaan. In een sport wil ik alles geven… dat lukt goed op de fiets in de bergen. De uitzichtloosheid van een steile helling, het bedwingen ervan, de hoop dat het na de volgende bocht beter wordt – meestal is dat niet zo – en dan toch de moed behouden om weer die volgende bocht te bereiken. Verder tennis ik met een studiemaat en fitness ik met mijn dochter.

Levensmotto?
Geef nooit op. Laat de hopeloosheid nooit de overhand hebben. Weet dat er na de donkerste bui altijd weer zon komt; ook al zie je het op dit moment niet.

In welke auto rijd je?
Volvo V70

Met wie zou je graag een avondje stappen?
Met Bibian Mentel, een snowboardster die 9 keer kanker heeft overwonnen, 5 longoperaties, 74 bestralingen, met een prothese opnieuw heeft leren snowboarden en dit jaar opnieuw goud haalde. Ik vind haar kracht ontroerend, hoop dat anderen uit haar kracht kunnen putten.

Wat zijn voor jou de geneugten van het leven?
Met vrienden eten en drinken en écht praten. Dan heb je een uitwisseling die nieuwe inzichten schenkt.

Eet het liefst:
Pasta Vongole.

Zou graag een dag willen ruilen met:
Met niemand.

Wat is er leuk aan je werk?
Het contact met mensen, hun vertrouwen krijgen. Ik appeleer ze wel aan hun eigen verantwoordelijkheden. Samen kijken we dan naar oplossingen. Soms zijn mensen opgelucht dat ze hun zorgen hebben mogen delen. We zoeken dan een oplossing die ook op de lange termijn werkt. Ik hoop dat mensen van hun situatie leren.

Wie is je ideale klant? Hoe ziet die eruit?
Dat is iemand waar ik prettig mee kan samenwerken. Ik ben een soort incassodokter en juridisch adviseur, vraag aan de klant hoe we het samen beter kunnen maken. Het is iemand die advies overneemt zodat we tot een oplossing komen die ook echt werkt.

Bezoeken: 115

Comments are closed.