Omdenken bij Graaf ter Horst tijdens ALV

Op 11 februari zijn de meeste leden van BVV aanwezig tijdens de Algemene Ledenvergadering op de sfeervolle locatie Graaf ter Horst. Het officiele gedeelte wordt vlot en vakkundig verwoord. Het verslag hiervan zal eind maart op deze site worden gepubliceerd. Wil je alvast de data in je agenda zetten van de toekomstige activiteiten, klik dan even op de fotogalerij, daar staat een screenshot tussen van de activiteiten.

Na het officiele deel en het uitgebreide buffet worden we uitgedaagd ‘om te gaan denken’ oftewel te ‘omdenken‘. 

Omdenken is een manier van denken en doen, waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is en onderzoekt wat je daarmee zou kunnen. Omdenken benadert een probleem als ruwe energie; frustratie die zijn vorm nog niet gevonden heeft. Je gebruikt de energie van het probleem om nieuwe mogelijkheden te laten ontstaan. De grondlegger van omdenken is Berthold Gunster en samen met zijn team geeft hij trainingen, shows en workshops aan bedrijven en particulieren. Steeds meer mensen en organisaties leren hoe ze in plaats van op een ja-maar-manier op een ja-en-manier in het leven kunnen staan.

We werden door de omdenkers uitgedaagd om problemen fris te benaderen en te kijken hoe we het iet dat op het eerste zicht een probleem is, tot een voordeel om te buigen door er anders naar te kijken. Ik merkte dat ik na een paar oefeningen zin kreeg in meer problemen om ze op een creatieve manier om te buigen naar iets positiefs.

 

Bezoeken: 280

Comments are closed.