Novia en Qlipp helpen bedrijven aan WOW-factor

Workshop employer branding:

De vraag naar technische vakmensen en medewerkers in de zorg wordt steeds urgenter. Het aantal vacatures waar geen geschikte kandidaat voor te vinden is groeit hard. De juiste medewerkers vinden en binden is momenteel best lastig. Hoe word je een bedrijf waar mensen graag (komen) werken en waar betrokken, gemotiveerde medewerkers belangrijke ambassadeurs zijn? Novia communicatie en Qlipp Storytelling ontwikkelden samen een praktische employer branding workshop, waarmee bedrijven op een structurele manier aan hun werkgeversmerk kunnen werken.

Je bent op zoek naar de juiste medewerker en ervaart dat potentiële medewerkers je bedrijf niet echt weten te vinden en het ook niet echt lijken te kennen. Het plaatsen van een advertentie op sociale media levert amper iets op. Zit je eindelijk met een aantal geschikte kandidaten om de tafel, dan blijkt steeds vaker dat niet jij als werkgever het laatste woord hebt, maar dat net die eerste- keuze-kandidaat voor een andere onderneming kiest. “Heel vervelend, tijdrovend en niet heel makkelijk om precies de vinger op de oorzaak te leggen”, vertelt Inge van der Borght van Qlipp Storytelling. “Daarom ontwikkelden we de WOW-wijzer waarmee bedrijven en organisaties planmatig kunnen werken aan een sterk werkgeversmerk; de positionering als werkgever.”

“Tijdens onze workshop gaan we aan de hand van de WOW-wijzer samen met een aantal medewerkers op zoek naar de WOW (Way of Working) van het bedrijf”, legt Leonie Boeyen van Novia communicatie uit. “De WOW-factor is voor elke organisatie anders. Niet alleen verschillen werknemers van elkaar, ook organisaties verschillen in hun cultuur en protocollen. Dus hoe mensen gewend zijn zich te gedragen en hoe de organisatie wil dat zij zich gedragen. Als je de WOW consequent gaat voeden en uitdragen, dan trek je die mensen aan die bij je bedrijf of organisatie passen en maak je van je medewerkers, medemerkers.”
Wilt u meer weten over de workshop employer branding, kijk dan op wow-bedrijf.nl.

Of neem contact op met Inge.

Bezoeken: 35

Comments are closed.