Mechatronic Machinery Starter van het jaar 2017

Miel Spreeuwenberg van Mechatronic Machinery (M²) uit Ysselsteyn is gekozen tot Starter van het jaar 2017. Starter van het Jaar is een initiatief van de gemeente Venray en Horst aan de Maas, Rabobank Horst Venray, de Horster ondernemersvereniging en het Venrays Ondernemers Platform.

Ook dit jaar werd de verkiezing gecombineerd met het televisieprogramma het Venrays Ondernemers Café en ‘Bedrijf aan Tafel’ van Peel en Maas TV. De in 2017 gekozen Starters van het Kwartaal presenteerden hun bedrijf en het publiek kon vervolgens uit de vier kandidaten de winnaar van het jaar kiezen. Behalve Miel Spreeuwenberg waren ook Daan en Wouter Verheijen van Vaktuinen, Myrna van Rens van Danshuis Venray en Thijs Wijnen en Sjaak Buyssen van Imkerij Agro Bestuivingen kanshebbers voor de titel.

Miel is Mecha!
Na het tellen van de stemmen was duidelijk dat Miel een ‘mecha’ overwinning had behaald. Hij schetste in zijn presentatie niet alleen de ontwikkeling van zijn bedrijf, maar ook zijn persoonlijke ontwikkeling tijdens en na zijn schooljaren. Hij gaf daarmee nog een keer aan hoe belangrijk het is dat ouders en leraren die er toe doen in je leven, anders naar je kijken dan ze gewoonlijk doen. Daarom kon hij in 2015 zijn Bachelor Mechatronica halen aan de Fontys Hogeschool in Venlo en zelfs deelnemen aan een project in China. Mechatronica is een combinatie van elektrotechniek, werktuigbouwkunde en meet- en regeltechniek. Door de combinatie van machine en computerbesturing wordt het proces efficiënter en nauwkeuriger. Om goede ontwerpen te maken voor proces automatiseringen is het belangrijk om dicht bij de praktijk te blijven. Daarom is Miel begonnen met een CNC draaibank, om onderdelen te kunnen vervaardigen. Al snel na de start van zijn bedrijf kwamen er ook steeds meer tekenprojecten bij. Met de aanschaf van 3D-cad teken software kon hij ook deze klussen aannemen. Sinds deze week print er ook een 3D printer non-stop bij M². In het eerste jaar zijn al vijf grote machines opgeleverd als tekenpakket, waarvan een machine compleet met montage en installatie bij de klant. “Ik heb als kind al gezegd dat ik eigen bedrijf wilde starten. En kijk hoe snel kan het gaan!” aldus Miel Spreeuwenberg.

Ook de Starter van het Jaar 2016, Olga Roffers van notariaat ZwartOnWit, kwam aan het woord tijdens deze avond. Het notariaat is nu bijna twee jaar gevestigd in Venray. De titel heeft de groei van haar bedrijf een flinke boost gegeven.

Samenwerking initiatief Starter van het Kwartaal
Starter van het Kwartaal was een lokaal Venrays initiatief. Met het samenvoegen van de diverse Rabobanken kregen kandidaten uit deze regio daarmee ook een kans om mee te doen. Vanaf 2018 heeft de gemeente Horst aan de Maas zich aangesloten bij dit initiatief. De genomineerden voor de kwartaalverkiezing gaan in gesprek met de wethouders en vertegenwoordigers van de ondernemers uit beide gemeenten en de Rabobank.

Bezoeken: 344

Geef een reactie

U moet aangemeld zijn om een ​​reactie te plaatsen.