Marianne Geurts stelt zich voor

Wat deed je 5 jaar geleden?
Vijf jaar geleden? Voor deze vraag heb ik mijn agenda er eens bij gepakt. Vandaag 29 september, precies vijf jaar geleden, was ik in de Efteling. Samen met mijn dochters Floor en Maud, gingen we als echte drakenstrijders de strijd aan met de draak in de houten achtbaan Joris en de Draak. Mijn agenda vertelt mij ook dat ik in die week een tweedaagse training Organisatie-opstellingen verzorgde voor coaches en trainers. Met deze methode krijg je snel zicht op oplossingen bij organisatorisch strategische vraagstukken. Vijf jaar geleden had ik al zo’n zeven jaar mijn eigen onderneming als business coach en trainer. Eén van mijn grotere en meest dierbare klanten in die tijd was Stork, nu Marel in Boxmeer. Met als mooiste traject het spiegelen bij vergaderingen door eigen collega’s. Wat er toe leidde dat ego-gedrag en ‘olifanten in de kamer’ gemakkelijker bespreekbaar werden. Zo’n 30 collega’s pakten deze rol met enige regelmaat op. In die tijd leerde ik om leren én werken samen te brengen.

Wat doe je nu?
Op dit moment ben ik uiteraard nog steeds actief als business coach en trainer vanuit mijn eigen onderneming Esentika. Eén van de verschillen met vijf jaar geleden is dat ik gedragsverandering nog beter duurzaam kan borgen. Meer ingebed in de dagelijkse werkprocessen en met ondersteuning van online-trainingsprogramma’s. Gedragsverandering wordt zo meer een proces waarin je blijft oefenen en experimenteren. Ik vind het heerlijk als ik hierin de partner kan zijn van management en medewerkers. Mijn mooiste project op dit moment is om bij een zorgklant de medezeggenschap zo te borgen dat een ondernemingsraad in feite overbodig wordt. In 1993 studeerde ik op dit thema af in Wageningen en nu is de tijd rijp om met deze uitdaging aan de slag te gaan.

Wat doe je over 5 jaar?
Over vijf jaar zal ik met nog meer collega’s samen, organisaties begeleiden om nog aantrekkelijker te worden voor klanten/zorgvragers én medewerkers. We zullen ondernemers raken om vanuit hun hart de wereld ook écht een stuk mooier te willen maken. Mijn ambitie is om via social media en via presentaties dit besef te versterken. Ik ben er namelijk van overtuigd dat we onze werkprocessen en de manier van samenwerken veel te gecompliceerd hebben gemaakt. Ego en onuitgesproken zaken staan vaak in de weg. Ik merk, met mijn bedrijfskundige en HRM-achtergrond, dat een meer natuurlijke bedding in organisaties, de zelforganisatie en daadkracht vergroot. En dit leidt weer op een natuurlijke manier tot meer zingeving. De naam van mijn organisatie Esentika is een combi van de woorden essentie en authentiek uit het Esperanto. Dus ik inspireer graag om de essentie te raken én jezelf te kunnen zijn.
Mooi toch als deze weer meer vanzelfsprekend worden…

Bezoeken: 45

Comments are closed.