Lamberdina’s Hoeve met zijn dames dubbele winnaar Venrayse Ondernemersprijzen

Op donderdagavond 9 januari strijden zes bedrijven voor twee felbegeerde prijzen: de Loek Nelissenprijs en de Rabobank Publieksprijs. Het thema dit jaar is ‘Grensverleggend’.

Binnen vier minuten laten ondernemers zich van hun beste kant zien. Sfeervolle filmpjes van bedrijfsactiviteiten worden afgewisseld met podiumoptredens waarbij ondernemers hun gezin of collega’s betrekken. Na elk optreden worden de kandidaten door Frank Claessens, presentator van de avond, geïnterviewd. Zo leert het publiek deze kandidaten nog beter kennen: Pit voor jouw administratie, Lamberdina’s Hoeve, Expert Venray-Deurne-Horst, Kusters 2.0, Gastrobar TOF en De Mulder Keukens op Maat.

Na het stemmen, voor de publieksprijs, delen de verschillende vakjuryleden hun bevindingen over de bedrijven. Zij zijn in de afgelopen maanden op pad geweest om de deelnemende bedrijven te bezoeken en te beoordelen voor de Loek Nelissenprijs. Zo wordt Pit voor jouw administratie, geprezen om haar durf met het verleden te breken en om te denken in winstplanning voor ondernemers. Lamberdina’s Hoeve vindt de jury toonaangevend en grensverleggend binnen de sector; het bedrijfseconomische belang is nevengeschikt aan milieu en dierenwelzijn door wetenschap en techniek in te zetten. Ondanks het toenemende geweld van e-commerce bedrijven weet Expert Venray zich te onderscheiden door alles op te pakken wat deze e-bedrijven niet willen of kunnen bieden. Dit resulteert in een hoog servicelevel en efficiency dat moeilijk te verslaan is door de concurrent.
Het getuigt van ondernemerschap om een fundamentele andere koers te varen in een conservatieve branche als de bouw; Kusters 2.0 heeft haar onderneming omgebouwd van een traditioneel handelsbedrijf naar een adviesorganisatie met veel kennis van zaken.  
Gastrobar TOF is in de korte tijd van deze gezamenlijke onderneming uitgegroeid tot een niet meer weg te denken “Avondje Uit” in Venray.  De Mulder Keukens op Maat doet wat de naam zegt: keukens op maat bouwen. Door goed naar de klant te luisteren, een efficiënte planning te bieden en samen te werken met verschillende partijen blijft deze keukenleverancier groeien.

Tijdens het tellen van de stemmen van het publiek trakteert Nienke de zaal op een acrobatische tissue act.

 

Rabobank publieksprijs en Loek Nelissenprijs
En dan is het zo ver… de Rabobank Publieksprijs wordt bekend gemaakt en de winnaar is Lamberdina’s Hoeve. Dan krijgt burgemeester Luc Winants, inmiddels twee dagen burgemeester van Venray, het woord. Voor velen een eerste kennismaking met de nieuwe burgervader. Luc Winants bouwt de ontknoping op door het uiten van zijn bewondering en respect voor de verschillende kandidaten. Om uiteindelijk de winnaar ‘Lamborghini’ of is het dan toch Lamberdina’s Hoeve uit te roepen tot winnaar van de Loek Nelissenprijs.  Uit het juryrapport: “Eric is een visionair die niet denkt in problemen maar in uitdagingen en in oplossingen. Hij is een verbinder en een ondernemer die grenzen verlegt.”

Felicitaties worden uitgewisseld en het publiek ontmoet elkaar in de foyer voor en gezellig treffen.

Foto’s Cloudfoto. 

 

Bezoeken: 471

Comments are closed.