Kunstenaar Bram Reijnders vertelt

Op 21 november jl. was Bram Reijnders onze gast bij de lunchbijeenkomst. Interviewer Rob van Lieshout kent Bram nog van vroeger als ‘Brammetje’. Bram neemt ons mee in een wervelend levensverhaal met een hoog lefgehalte en  humoristische details. Na twee uur verlaat ik Schouwburg Venray met een shotje extra energie en een grote lach op mijn gezicht.  

Dromen

Als kind had Bram Reijnders nooit gedacht aan een loopbaan als schilder. Wel was hij gedreven in andere creatieve takken van sport. “Vroeger wilde ik graag een beroemde popster worden maar dat gaat niet meer lukken”, glimlacht Bram. Hoe Bram Reijnders dan toch in de kunstbusiness belandde, is een intrigerende anekdote. “Ik had een nacht de droom om naar het buitenland te gaan, een tropisch oord, waar ik een nieuw leven tegemoet zou gaan. De volgende ochtend heb ik al mijn afspraken afgezegd, ben ik naar Schiphol gegaan en kocht ik een vliegticket naar Rio de Janeiro.” Eenmaal in Brazilië kwam hij met schilderijen in aanraking die hem volledig grepen en reserveerde hij de mooiste. Toen hij terugkwam om het doek te halen, bleken ze alsnog te zijn verkocht. “Daar ben ik twee dagen lang fysiek ziek van geweest. Een vorm van liefdesverdriet. Toen dacht ik: hé, wat gaaf dat kunst zoiets met je kan doen.”

AbrahamArt

Bram Reijnders besloot in Brazilië te gaan wonen, waar hij kunstdoeken kocht die hij vervolgens verkocht in Nederland. Maar ook sloeg Bram zelf aan het schilderen. Door een televisieoptreden waren zijn werken in een mum van tijd verkocht. Aangezien hij nog niet klaar was voor een fulltime kunstenaarschap, richtte hij galerie en kunstuitleen AbrahamArt op. In elf jaar tijd is hij in contact gekomen met diverse kunstenaars en is de galeriehouder de wereld talloze malen over gereisd om kunstmarkten te leren kennen. Inmiddels heeft hij een spectaculaire opmars gemaakt en is hij succesvol op kunstbeurzen over heel de wereld met zelfs grote plaatsen zoals New York, Singapore, Hong Kong en Stockholm. Ook wordt zijn werk vertegenwoordigd door galerieën in Los Angeles, Miami, Berlijn, Düsseldorf, Singapore en Parijs.

Realiteit met fictie

“In een wereld waarin we achtervolgd worden door reclame slogans, politieke beloften, media hypes en zelfpromotie op sociale media als Facebook, vraag ik me regelmatig af: ‘Wat is nou waar?’. Als we alle berichten om ons heen zouden geloven, komen we in een surreëel universum terecht dat meestal wat mooier lijkt dan dat het is, en wat daarvan maak ik mezelf wijs?” In zijn recente werken geeft Bram Reijnders uitdrukking aan de tijdsgeest die hij ziet en mixt realiteit met fictie. “Ik toon dit universum middels zelfbewuste verleidelijke vrouwen die je aandacht vragen, ongegeneerde promotie met extravagante poses, slogans en glimmende elementen. Door deze te mixen met cartoons verbeeld ik mijn “maatschappij ironische” passie voor de hedendaagse wereld waarvan ik een product ben.”

Bram Reijnders schilderijen te koop en te huur via kunstuitleen bij AbrahamArt

AbrahamArt geeft de mogelijkheid om schilderijen te kopen of te huren via kunstuitleen van verschillende kunstenaars, waaronder Bram Reijnders. Vraag vrijblijvend een gratis proefplaatsing aan van de werken van Bram Reijnders of kom de kunstwerken van deze kunstenaar bewonderen in onze galerie!

 

Bezoeken: 890

Comments are closed.