JDS: Alive and Kicking

We schrijven het jaar 1985. Om precies te zijn 8 november 1985. Het duurt dan nog een kleine maand alvorens Microsoft versie 3.2 van het alom bekende besturingssysteem DOS op de markt brengt. Nieuwste feature van dit besturingssysteem is XCOPY. Deze baanbrekende functionaliteit biedt de gebruiker de mogelijkheid meerdere files of zelf directories te verplaatsen van locatie. Het aantal computergebruikers in Nederland is dan nog op de vingers van één hand te tellen. Computergebruik is voor velen van ons op dat moment nog een sciencefiction gedachte.

Julian Hendriks, net 19 jaar denkt daar anders over en ziet brood in deze ontwikkelingen. Hij besluit samen met vader Piet een IT bedrijf op te richten. Junior Data Systems ziet het levenslicht.

The Simple Minds bestormen de TOP 40 met hun hit Alive and Kicking. Na 35 jaar is Simple Minds nog steeds terug te vinden op de planken. En Junior Data Systems, inmiddels JDS bedrijfsautomatisering bv, is ook nog steeds Alive and Kicking.

In 1995 staat Julian mee aan de wieg van Business Vision Venray (BVV). “In Juli 1999 kreeg ik, tijdens een van de BVV bijeenkomsten, de vraag servet of tafellaken”, aldus Julian Hendriks. Met de stap naar JDS 2.0 in Oktober 1999 was die vraag dan ook snel beantwoord. De uitbereiding van het bedrijf zorgde ervoor dat op 1 Januari 2000 het bedrijf bestond uit 5 man sterk. “Hiervan zijn er op de dag van vandaag nog altijd 3 werkzaam bij JDS”. Met de uitbereiding van de werkzaamheden en de medewerkers kon het bedrijfspand natuurlijk niet achterblijven. In Maart 2003 was de verhuizing naar een groter bedrijfspand op Keizersveld dan ook een feit.  

Het bedrijf heeft de afgelopen 35 jaar een prima ontwikkeling doorgemaakt. Niet alleen bedrijfsautomatisering staat op het “menu” van het Venrayse bedrijf. Met productenfamilies als Plan-IT, waarvan de eerste versie van de Plan-IT Werkplaats-module in 1996 werd ontwikkeld en Logistic Manager, waarvan in 1988 al een eerste versie van de Transportsoftware (VRS) was ontwikkeld, is JDS inmiddels ook al succesvol gebleken in de wereld van de software.

De ontwikkelingen gingen snel, razendsnel. In 2009 trad JDS met een software product van Plan-IT buiten de landsgrenzen en was de eerste Internationale verkoop een feit. “Een mijlpaal waar ik als 19-jarige alleen maar van had kunnen dromen”. Succesvolle projecten in Duitsland,  België, Zwitserland en Nederlandse Antillen zijn inmiddels afgerond. Door de snelheid van de ontwikkelingen was het in 2015 dan ook tijd voor een plan om het bedrijfspand uit te bereiden. “kort na het overlijden van mijn ouders kwam ik met plannen voor een uitbereiding van de bestaande locatie. Heel concreet heb ik gekozen voor een extra verdieping op het al bestaande pand”. In 2016 werd het nieuwe bedrijfspand dan ook feestelijk geopend.

Inmiddels is het gebruik van digitale informatiesystemen gemeengoed geworden. Het is voor velen een eerste levensbehoefte. We kunnen niet meer zonder. “Zo hebben wij in 2014 dan ook stappen gemaakt om de hosting van werkplekken en telefonie aan onze dienstverlening toe te voegen. In 2020 hebben we zelfs de grenzen van Europa verlaten en hebben we de eerste verkoop “Down Under” op onze naam staan”.

Een 35-jarige denkt nog lang niet aan het pensioen. Dit geldt ook voor JDS. De ambitie is groot genoeg om in alle facetten de beste te worden.
(Wilt u ook weten welke voordelen dit voor u en uw bedrijf oplevert? Maak dan snel een afspraak).

Bezoeken: 70

Comments are closed.