Grote knuffelbeer voor designweek

Henny de la Roy maakte eerder indruk met de grote hand die miljoenen tv-kijkers kennen van the voice of Holland. Ook zorgde de Venraynaar voor de reusachtige letters in het decor van  grappenmaker Jandino. Deze week gooit de kunststofkoning hoge ogen tijdens de Design Week in Milaan met een reusachtige knuffelbeer.

Zijn bedrijf in Gemert weet alles van blow-ups en eyecatchers, toch was het maken van deze grote beer van piepschuim nog een uitdagende klus. “We hebben eerst alle losse onderdelen gefreesd”, vertelt Henny de la Roy. “Die zijn in een vrachtwagen naar Van Besouw vervoerd en daar in elkaar gezet. Het was spannend of alles paste. Daarna is de beer afgewerkt met tapijt. Vervolgens is hij op reis gegaan naar Milaan.” 

De beer is bedacht en ontworpen door de Nederlandse designer Tsur Reshef in opdracht van tapijtfabrikant Van Besouw. De Milanese designweek bestaat sinds 1961, trekt gemiddeld zo’n 300.000 bezoekers uit 160 landen en telt meer dan 5.000 geaccrediteerde journalisten. Behalve de Salone del Mobile, zijn er nog diverse andere beurzen, onder meer  door keukens, badkamers en futuristisch ontwerp. De La Roy Isolatie & Design is, behalve met blow-ups en eyecatchers, ook actief met vernieuwende projecten voor designinterieurs en decorbouw.

Voor klanten in de weg- en waterbouw en in de woningbouw maakt het bedrijf special products. Bij Van Besouw zit innovatie eveneens in het DNA; het bedrijf is wereldwijd bekend vanwege het in 1967 onder leiding van industrieel vormgever Benno Premsela geïntroduceerde lusjestapijt. Tsur Reshef richtte de afgelopen decennia met stylist Maarten Spruyt spraakmakende tentoonstellingen in voor diverse Nederlandse musea, zoals het Van Gogh Museum en Museum Boijmans van Beuningen. Hij creëert totaalbelevingen waarbij kunst, design en omgeving elkaar versterken.

In 2016 gaf hij met Maarten Spruyt voor Nicole Uniquole vorm aan het Nederlandse paviljoen op de Salone del Mobile. De website van de Salone del Mobile: https://www.salonemilano. it/en. Meer informatie over het Nederlandse paviljoen op www.masterly.nu.

Ook prinses Margarita was erg onder de indruk van de beer van piepschuim.

 

Bezoeken: 149

Comments are closed.