LOEK NELISSENRPIJS EN RABOBANK PUBLIEKSPRIJS 2018

BOOMKWEKERIJ MICHELS-CLASSENS WINT LOEK NELISSENRPIJS, M.M.I. B.V. WINT RABOBANK PUBLIEKSPRIJS

Donderdagavond 4 januari jl. werden in de Schouwburg van Venray de Venrayse Ondernemersprijzen voor 2018 uitgereikt. De winnaar van de Loek Nelissenprijs is het familiebedrijf Boomkwekerij Michels-Classens uit Heide met zes ondernemers aan het roer. De meeste stemmen voor de Rabobank Publieksprijs gingen naar M.M.I. B.V. Het thema voor dit jaar was ‘IJzersterk!’.

Michels-Classens is gevestigd in Heide en al meer dan 30 jaar producent en leverancier van ruim 300 verschillende soorten bomen en struiken. ‘In 30 jaar tijd zijn ze gegroeid tot een ijzersterke onderneming, waarin ook de volgende generatie inmiddels een belangrijke rol speelt. Michels-Classens levert met haar bomen een waardevolle bijdrage aan onze omgeving. Bomen zetten co2 om in zuurstof, vangen fijnstof, dempen geluid en werken verkoelend in de zomer.’ In de ogen van L.L.T.B. en Agribusiness Groep is Boomkwekerij Michels-Classens daarom een terechte winnaar.

Ondernemen zit hier in het bloed. Dat kwam tot uiting tijdens het jurybezoek door de passie waarmee eenieder zijn of haar onderdeel presenteerde. Als een aaneengesloten front komt de familie Michels – Classens op je af en overdondert je met hun passie voor ondernemen. De harde leerweg die Jan heeft moeten afleggen om het bedrijf boven water te houden vertaalt zich nu in een ondernemers- en werkersmentaliteit bij zijn kinderen. Vol trots wordt dan ook gesproken over de bedrijven: “zo wil ik ze hebben” én over de kinderen “terug in huis halen”. Voor Jan en Marian is hiermee een doel gerealiseerd, alle kinderen de mogelijkheid bieden in te treden in het bedrijf, aldus de vakkundige jury.

De meeste stemmen van de avond voor de Rabobank Publieksprijs gingen naar M.M.I. B.V. Zij maakten de meeste indruk op het publiek met hun presentatie.
Peter en Edwin Coppus hebben in twee etappes het totale aandelenpakket van Metaal Industrie Janssen en zonen overgenomen. M.M.I. is gespecialiseerd in het verspanend bewerken van diverse materialen en is een kleine wereldspeler in een erg concurrerende markt die draait om betrouwbaarheid en het leveren van foutloze onderdelen.
Door schaarste op de arbeidsmarkt leidt M.M.I. veel nieuwe personeelsleden zelf op. Er wordt ook veel getraind in het opzetten en handhaven van autonome groepen om de kwaliteit te borgen.

Voor de tweede keer dit jaar mocht het publiek digitaal stemmen voor de Rabobank Publieksprijs. In plaats van het aankruisen van de favoriet op de achterzijde van het entreebewijs, hadden alle bezoekers een unieke code waarmee ze eenmalig hun stem uit mochten brengen op www.ikstemVOP.nl. Dankzij LR internet is dit uitermate succesvol verlopen.

Overige genomineerden dit jaar waren Bufkes Venray, Knooppunt Centrum voor Gezondheid, Boom Transport, Autobedrijf G.H.V. en Peter Claessens Timmer- en interieurwerken.

Het organisatiecomité, onder leiding van Joost van der Weiden, maakte er een spetterend programma van, ook dit jaar gepresenteerd door Rob van Lieshout. De show werd omstreeks 20.00 uur geopend met een ijzersterke introductievideo, mogelijk gemaakt door Niels Rameckers van Elf Graden. De zeven kandidaten presenteerden zich op hun eigen manier aan het publiek middels een 4 minuten durende presentatie waarna Rob van Lieshout ze nog enkele vragen stelde op het podium.

Na afloop van de uitreikingen werd de avond feestelijk afgesloten in de foyer van de Schouwburg waarin de Venrayse ondernemers de winnaars feliciteerden.

De organisatie was dit jaar in handen van Joost van der Weiden, Chantal Scherders, Frank Claessens, Hans Kerstjens, Lilian Vollenberg en Sanne Mulder. De presentatie was wederom in handen van Rob van Lieshout. Het beeldmateriaal is geproduceerd door Niels Rameckers van Elf Graden, de technische ondersteuning was afkomstig van Wilbert Claessens van Mediahuis Venray en het digitaal stemmen is mogelijk gemaakt door LR Internet.

Bezoeken: 157

Geef een reactie

U moet aangemeld zijn om een ​​reactie te plaatsen.