Boom Transport zet nieuwe milieuvriendelijke koel trailer in voor transport naar Groot-Brittannië.

New Cool Trailer koelt volledig elektrisch en 100% emissievrij.

Boom Transport neemt een nieuwe milieuvriendelijke koeltrailer in gebruik. De THT New Cool, een innovatief concept met een 100% emissievrije elektrische transportkoeling. De trailer wordt door Boom Transport ingezet voor opdrachtgever Hessing. Met de nieuwe trailer zetten Boom en Hessing samen een enorme stap in de verdere verduurzaming van het transport naar Groot-Brittannië.

De New Cool trailer stuurt de koeling aan door middel van een accupakket in plaats van een dieselmotor. Dit betekent dat er geen sprake is van CO2 emissie en uitstoot van fijnstof. Daarnaast is de koelmotor stil, het geluid zit ver onder de pieknorm en de trailerkoeling werkt onafhankelijk van de trekker. De toevoer van de benodigde stroom gebeurt aan de hand van een externe oplaadkabel maar ook door onderweg remenergie terug te winnen. De nieuwe trailer gaat rijden voor de Hessing-locatie in Belfeld. Vanuit Belfeld wordt onder andere de Britse markt voorzien van vers gesneden slaproducten, komkommer en tomaat.  

 

“Als initiatiefnemer en ambassadeur ben ik natuurlijk enorm trots dat het THT New Cool concept zo goed ontvangen wordt in de logistieke sector. Boom gaat met de New Cool de oversteek maken naar Groot-Brittannië. Een mijlpaal en een ambitieuze stap”, aldus Twan Heetkamp.

“Ambitieus maar ook noodzakelijk. Uiteindelijk zal ook London een emissievrije stad worden. Wij leveren voor onze klanten tot in hartje London. Ontwikkelingen zoals de New Cool juichen we daarom ook toe”, vult Boy Boom aan.

Boom Transport is specialist in groepage koel- en vriestransport naar en van het Verenigd Koninkrijk. Met het bijna 100-jarige bestaan heeft Boom bewezen een betrouwbare logistieke partner te zijn voor haar klanten in de foodsector. Peter Boom vertelt: “We verzorgen jaarlijks 30.000 zendingen. Onze chauffeurs maken daarvoor ruim 7000 keer de oversteek naar Engeland”

Marcel Moonen, locatiemanager Hessing Belfeld, is blij met deze ontwikkeling. “Vanuit Belfeld leveren wij dagelijks naar onder meer België, Duitsland, Groot-Brittannië en Denemarken. Ons doel is om dit zo energiezuinig mogelijk te doen en onze impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. We zijn dus erg blij met deze nieuwe trailer, die ons in staat stelt onze groente en fruit duurzaam te vervoeren met de kwaliteit die onze klanten van ons gewend zijn”.

Bezoeken: 44

Comments are closed.