Autoverhuurder en Kalkoenbedrijf vitale winnaars Venrayse Ondernemersprijzen

Op donderdagavond 3 januari strijden vijf bedrijven voor twee felbegeerde prijzen: de Loek Nelissenprijs en de Rabobank Publieksprijs. Het thema dit jaar is ‘Vitaal ondernemerschap’.

Binnen vier minuten laten ondernemers zich van hun beste kant zien. Sfeervolle filmpjes van bedrijfsactiviteiten worden afgewisseld met podiumoptredens waarbij ondernemers hun gezin of collega’s betrekken. Na elk optreden worden de kandidaten door Rob Presenteert geïnterviewd. Zo leert het publiek deze kandidaten nog beter kennen: Kalkoenbedrijf Jenniskens-van Soest, Autoverhuur de Mulder BV, Blue Berrie Hill, Slagerij Traiteur Angelique Leenders en SportZenter Resilience.

Na het digitaal stemmen delen de verschillende juryleden hun bevindingen over de bedrijven. Zij zijn in de afgelopen maanden op pad geweest om de deelnemende bedrijven te bezoeken. Zo wordt Slagerij Traiteur Angelique Leenders geprezen om de combinatie van vakmanschap en gastheerschap met ondernemerschap en managementvaardigheden. Bij Blue Berrie Hill is de jury onder de indruk van het enthousiasme en de creativiteit om de blauwe bes onder de naam, Blue Berry Hill, landelijke bekendheid te geven. SportZenter Resilience valt op door de sterke combinatie van de ondernemers zelf. Ondernemerschap, passie en ‘resilience’, oftewel veerkracht spat ervan af.

Tijdens het verwerken van de digitale stemmen van het publiek trakteert Dizzy academy op een spetterende dans.

Rabobank publieksprijs

En dan is het zo ver… de Rabobank Publieksprijs wordt bekend gemaakt en de winnaar is Kalkoenbedrijf Jenniskens-van Soest. Wellicht dat het publiek, net als de jury, deze punten opmerkt: “de kalkoenopfok is voor hen een ‘way of life’; samen met de medewerkers wordt er vol enthousiasme aan de verzorging van kalkoenen gewerkt. Door samen te werken is dit bedrijf in deze kleine sector ver gekomen. Ze vervullen een voortrekkersrol die ze als eerste kalkoenbedrijf in Nederland het ‘1 ster beter leven keurmerk’ oplevert. Het is mooi om in het Venrayse een toonaangevend bedrijf te zien met oog voor duurzaamheid en de kalkoen als gezond product.”

Loek Nelissenprijs

Dan krijgt burgemeerster Hans Gilissen, voorzitter van de jury, het woord. Hij bouwt de ontknoping op als een ware thriller, elk moment denkt het publiek én de kandidaten dat de verlossende woorden zullen vallen, maar dan wordt de zaal weer opgeschrikt door een nieuwe wending in het plot. Uiteindelijk klinkt er een daverend applaus voor Autoverhuur

De Mulder. Hierbij een aantal redenen waarom de jury dit bedrijf tot winnaar heeft gekozen: “het lef om het oude businessmodel (de paprikakwekerij) los te laten en over te stappen naar een bedrijfsactiviteit met veel meer toegevoegde waarde, namelijk autoverhuur, getuigt van visie, goed ondernemerschap en doorzettingsvermogen. Daarbij is autoverhuur De Mulder financieel gezond en wordt het gerund door een sterk team met een duidelijke visie. De groei heeft zich de afgelopen jaren doorgezet en zal in de toekomst verder toenemen door de uitbouw van het aantal voertuigen en het eventueel toevoegen van het verhuren van touringcars.”

Felicitaties worden uitgewisseld en het publiek ontmoet elkaar in de foyer voor en gezellig treffen.

Foto: Marcel Hakvoort

Bezoeken: 27

Comments are closed.