Suzan Ummenthun stelt zich voor

Waar stond ik 5 jaar geleden?
5 Jaar geleden werkte ik als jeugdverpleegkundige bij de GGD. Na het begeleiden van ouders met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar, maakte ik de overstap naar basisschoolleerlingen en pubers. Vooral het begeleiden van gesprekken en anonieme chatsessies met pubers vond ik uitdagend.
Ik vond mijn werk wel plezierig maar kon er onvoldoende mijn creativiteit in kwijt. Om mijn creativiteit kwijt te kunnen, werkte ik als vrijwilliger wensvervuller bij de stichting Make a Wish. Wat een voldoening om de stralende ogen te zien bij het uitkomen van de allerliefste wens van zieke kinderen. Ik voelde steeds vaker dat ik in mijn werk ook meer uitdaging nodig had. Mijn rol binnen het verandertraject, samen met mijn huidige compagnon Kim, heeft ook voor mij een heleboel veranderd. Tijdens de opleiding tot professioneel innovatief trainer werd daar het zaadje geplant voor de mooie stap die ik in november 2018 samen met Kim gezet heb.
Ontslag nemen en in het diepe springen van het ondernemerschap…..

Waar sta ik nu?
Nu, een dik jaar na de start van ons eigen bedrijf, kan ik alleen maar zeggen dat het de mooiste sprong is geweest die ik ooit gemaakt heb. Wat een werk hebben we in ons eerste jaar verzet en wat een mooie basis hebben we gelegd voor ons bedrijf Boost & Borg Teamontwikkeling. Middels ervarend leren, teams in beweging zetten, nieuwe inzichten geven en begeleiden naar een sterk team waarbij de potentie van de individuele medewerkers optimaal benut wordt.
Vanaf het eerste moment wisten we dat we het anders aan wilde pakken dan de trainingen die we zelf gevolgd hebben waarbij al snel na de training alle collega’s terugvielen in oud gedrag. Deze ervaring hebben we benut om een prachtig traject neer te zetten waarin veel aandacht is voor zowel de Boost als de Borging met onze mooie, zelf ontwikkelde Borg Toolbox.
Trots kijk ik naar waar we nu staan. Ik ben gegroeid als persoon, als ondernemer en met ons bedrijf komen we steeds meer in beeld als serieuze speler op de markt.

Waar sta ik over 5 jaar?
Over 5 jaar hebben al veel teams kennis gemaakt met ons unieke traject. Het bewezen effect van de BORGfase heeft er dan inmiddels voor gezorgd dat wij binnen een aantal instellingen als vast trainings-en adviesbureau verbonden zijn. Daarnaast hebben we een aantal aanvullende takken opgestart waaronder een tak voor jongeren, een Train-de-trainer programma voor teamcoaches en een buitenlandprogramma voor individuen.
Maar bovenal geniet ik dan nog steeds van de vrijheid en het plezier van ondernemer zijn!

Hits: 41

Comments are closed.